torsdag 10 november 2016

Jag ropadeBaksidetext:

Vilja möter en man som ger henne en chans att se att en annan verklighet är möjlig.
Med nyförälskelsens mod följer hon med honom. Men snart inser hon att hon lämnat familj och vänner i en värld som sakta men säkert utplånar sig själv. Kan hon lämna dem åt det ödet? Eller vad kan hon göra för att hjälpa dem?
En magisk relationsroman som frågar oss hur vi lever egentligen. Som tar oss med till en värld där Vinden talar och Jorden pulserar under fötterna. Där världsresenärer blir till kråkor och verkligheten inte alls behöver vara som vi kommit överens om.


Mina tankar:

Det här är en oerhört välskriven och varm relationsroman som inte bara fokuserar på kärleken mellan ett osannolikt par, utan också på kärleken till naturen och den plats som faktiskt är vårt hem.
Den fick mig att tänka till på hur vi väljer att leva våra liv, och hur det istället hade kunnat vara. Vi får följa huvudkaraktären Vilja vars liv till en början är uppmålat på ett sätt som gav mig en stor igenkänningsfaktor.
Hon är ung, singel efter ett brustet hjärta och hon avskyr både sitt liv, som hon ser som meningslöst, och sitt arbete.
Relationen till föräldrarna och systrarna vacklar medan hon själv blir allt mer bitter och levnadstrött.
Hennes största önskan är att hitta ett sätt att leva i harmoni med sig själv och naturen, något hon inte kan göra under de förutsättningar hon har. I sitt sinne målar hon upp den värld och miljö som hon önskar att hon kunde leva i, en plats som hon väljer att omnämna som Overkligheten.
När hon möter Maldin börjar hennes liv att förändras, och hon börjar tillåta sig själv att tro på att det finns någon mer än hon som ser de saker som hon önskar att resten av mänskligheten såg. Hon förälskar sig djupt, trots att hon är livrädd och går med en gnagande känsla av att Maldin inte är verklig. Att han är för bra för att vara sann.
En dag berättar han för henne att det finns fler världar bortom denna, och att alla inte är så förstörda som hennes Verkligheten, och ber henne att följa med honom hem till sin värld.
Hur vansinnigt det än låter väljer Vilja att lita på sin nyfunna kärlek och hamnar i en värld som ger henne allt det hon alltid drömt om och önskat sig. En plats där hon skulle kunna vara gränslöst lycklig. Men något gnager i hennes inre och lämnar henne ingen ro att glädjas åt det hon funnit.

Jag ropade, är den vackraste bok jag läst, såväl språkligt som budskapet och storyn bakom den.
Den är sann på så många plan samtidigt som den skildrar magi, ceremonier och harmonin både människor, djur och moder jord emellan på ett välbalanserat sätt. Det är varken för mycket eller för lite av vare sig realism eller det övernaturliga.
Samtliga karaktärer i boken är väl skildrade på ett sätt som gjorde att nära nästan på ett personlig plan, vilket är mycket ovanligt för min del.
Jag rekommenderar alla som vill ge sig ut på ett spännande och emotionellt äventyr att läsa boken, den är värd sin vikt i guld!
Själv kommer jag garanterat att läsa allt som Frida skriver hädanefter och hoppas att alla ni som läser min blogg också gör det.
Det här en bok och en författare som ni absolut inte får missa!

Du kan följa författaren Frida Hallberg på Facebook:
Frida Hallberg

Eller surfa in på Adlibris där ni kan köpa boken! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar